Saltar a continguts

SOCIETAT FILATÈLICA GIRONINA

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

30/10/2012
PRESENTACIÓ DEL SEGELL PERSONALITZAT I MATA-SEGELLS DEDICAT A SOFIGI AMB MOTIU DEL 60è ANIVERSARI. (Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona)
Imatge de complement Veure fotogaleria Ampliar imatge

A les 10:00 h del matí del dilluns 29 d'octubre, va tenir lloc la presentació del segell personalitzat del 60è Aniversari de la Societat Filatèlica Gironina i el mata-segellat d'aquest, en el marc de la 54a exposició filatèlica de fires.

Va presidir l'acte l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont i Casamajó i la Sra Marta Madrenas i Mir 2a tinenta d'alcalde. Per part de SOFIGI ho va fer el president de l'Entitat Sr. Antoni J. Maqueda.

Va prendre la paraula el president de l'Entitat Antoni J. Maqueda i va dir que
l'any 1952 és va crear la Societat Filatèlica Gironina i aquí començaria l'activitat més emblemàtica de la nounada Entitat Filatèlica Gironina: les exposicions de fires, que s'han anat succeint quasi sense interrupció, any rera any, fins a l'actualitat , i s'han donat a la ciutat de Girona una tradicional mostra del que és la Filatèlia.
És posa a les Fires, el segell de la seva existència i, al decurs del anys, la prova de la seva activitat i de la seva presència a la comunitat cultural gironina, tan pròdiga a la nostra ciutat.

Aixi fou com l'any 1953 és va iniciar la "saga" de les exposicions filatèliques de Fires amb la primera exposició.

Arribant Fins a l'actualitat amb la 54 edició, de les quals 18 mostres filatèliques s'han realitzat al Saló de Plens de l'Ajuntament i que s'inaugura avui dia de Sant Narcís, patró de Girona, coincidint amb el seixanta aniversari de SOFIGI, que és reflecteix en el segell i mata-segells de Correus en el seu logotip amb el lema "Seixanta anys de vida activa", i que servirà per pregonar als quatre vents, per mitjà de les cartes i documents filatèlics.
Per part de l'Ajuntament de Girona el seu Alcalde Sr. Carles Puigdemont, va felicitar a la Societat i va lloar la tasca feta durant aquests 60 anys d'activitat continuada, destacant diverses activitats culturals realitzades amb motius de la ciutat de Girona.
A continuació el Sr Alcalde i Sra. Marta Madrenas van estampar el primer mata-segells en els sobres commemoratius.