Saltar a continguts

SOCIETAT FILATÈLICA GIRONINA

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

28/10/2012
54a ESPOSICIÓ FILATÈLICA FIRES I FESTES DE SANT NARCÍS • GIRONA 2012 (Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona)
Imatge de complement Veure fotogaleria Ampliar imatge

A les 19:30 h de la tarda del dissabte 27 d'octubre va tenir lloc la inauguració de la 54a Expofil. Fires - Girona 2012 instal.lada al saló de Plens de l'Ajuntament de Girona.

Va presidir l'acte el 1r tinent d'alcalde Jordi Fàbrega i Vilà. Per part de SOFIGI ho va fer el president de l'Entitat Sr. Antoni J. Maqueda i pel president d'honor de la mateixa Dr. Julián Maroto.

Va prendre la paraula el president de l'Entitat Antoni J. Maqueda i va dir que l'any 1953 la Societat Filatèlica Gironina va fer la seva primera exposició filatèlica de fires a la sala d'exposicions de la Biblioteca Pública de Girona, situada a la plaça de l'Hospital. Despres s'han fet a diferents sales per Girona, Fontana d'Or, Casa Cultura, Cultura de la Generalitat, Sala d'exposicions de la Rambla, etc.

La primera vegada que és va fer una exposició filatèlica en aquest Saló de Plens va ser l'estiu de l'any 1992, dedicada a la torxa olímpica dels Jocs Olímpics de Barcelona; posteriorment l'any 1995 és va fer la 32a exposició de fires en aquest saló i aixi fins avui que organitzem la 54 edició, per tant són ja 18 anys consecutius que s'ha fet les exposicions de fires en aquets saló de Plens del l'Ajuntament de Girona, que amablement cedeix la Corporació Municipal.

Per commemorar el nostre 60 aniversari 1952-2012 aquesta exposició és competitiva i s'exposen 10 col.leccions, 52 quadres, grups: Filatèlia Temàtica, Aerofitalelia, Filatèlia Fiscal i Classe Experimental 3 quadres.

A continuació va prendre la paraula el Sr. Jordi Fàbrega, felicitant a la Societat, primerament pel 60 Aniversari, destacant el lema que consta el logotip d'aquesta efemèride "60 anys de vida activa" i per la esplèndida exposició realitzada.

Que faria tot el que estigués al seu abast perquè aquests actes culturals tinguessin una continuïtat en aquest saló, on s'han tractat importants temes relacionats amb la vila de Girona.